Novomeški Zavod za zaposlovanje je Policijsko upravo Novo mesto povabil k sodelovanju na zaposlitvenem sejmu Poišči svojo pot.

Sejemska prireditev je bila 16. aprila v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. Predstavilo se je kar nekaj delodajalcev z Dolenjske in Bele krajine, ki vplivajo na dogajanje na trgu delovne sile in na sposobnost prilagajanja iskalcev zaposlitve izzivom sodobnega časa.

Obiskovalce sejma je seveda najbolj zanimalo, kakšni so pogoji za zaposlitev, kako poteka izbirni postopek in preizkus telesnih zmogljivosti.

SLIKA1

SLIKA2
Priprava predstavitvenega prostora in stojnice
SLIKA3
 Na stojnici sta Andrej Podlogar, inšpektor v Sektorju uniformirane policije na PU Novo mesto, in Manuel Vesel, pomočnik komandirja na Policijski postaji Novo mesto, odgovarjala na številna vprašanja obiskovalcev sejma.
SLIKA4
 Mlade je pritegnila predstavitev opreme policistov in vprašanj za Srečka Falknerja in Tomaža Dulmina, policista s PPP Novo mesto, ni manjkalo .
SLIKA5
 Uresničili smo željo mladeničev po namestitvi opreme Posebne policijske enote 
SLIKA6
in opravljanju preizkusa alkoholiziranosti - tokrat brez posledic.
SLIKA7
 Izkušeni policist Boris Bevc, vodja policijskega okoliša na PP Novo mesto, je mladim znal pojasniti, zakaj je odločitev za poklic policista dobra in plemenita odločitev.
SLIKA8
 Veliko vprašanj o možnostih zaposlitve in delu v policiji so imela tudi dekleta.
SLIKA9

Kljub napornemu dnevu so bili predstavniki PU Novo mesto po zaključku sejma dobre volje - v upanju, da so delo policista sedanjim in bodočim iskalcem zaposlitve primerno predstavili in jih za ta zahteven in prijeten poklic uspeli navdušiti.

 

Besedilo in fotografije: Alenka Drenik