V Hotelu Cerkno je 13. novembra 2008 potekal delovni posvet med predstavniki Policijske uprave Nova Gorica, ki so ga tudi organizirali, in upravljavci smučišč na tem območju.

081119-Cerkno

Posvet je vodil Aleksander Vončina iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Nova Gorica, udeležili pa so se ga tudi komandirji drugih policijskih enot z območja uprave. Poleg njih so se delovnega srečanja udeležili tudi predstavniki smučišč na tem območju, in sicer iz Alpskoturističnega centra Kanin Bovec ter predstavnika Smučarskega centra Cerkno in Smučarskega skakalnega kluba Ponikve.

Po besedah Aleksandra Vončine je bil namen posveta zagotavljanje večje varnosti smučarjev in zaščite smučišč ter odpravljanje pomanjkljivosti na smučiščih, poseben poudarek pa so namenili problematiki, ki se pojavlja v zvezi z izvajanjem Zakona o varnosti na smučiščih.

Inšpektor za žičniške naprave in smučišča Zlatko Bahovec z Ministrstva za promet pa je na posvetu izčrpno predstavil spremembe Zakona o varnosti na smučiščih in njihove ukrepe v lanski zimski turistični sezoni ter aktivnosti v prihajajoči zimski turistični sezoni.

Aleksander Vončina je v zvezi s tem izrazil željo, da bi se tovrstnih vsakoletnih tradicionalnih delovnih srečanj pred začetkom zimske turistične sezone med policijo in predstavniki smučišč na tem območju v prihodnje redno udeleževali tudi predstavniki drugih manjših smučišč z območja novogoriške policijske uprave. Hkrati pa se je zahvalil za podporo predstavnikom podjetja Hotela Cerkno, d. o. o., ki so v svojem hotelu omogočili posvet.


Pripravil: Dean Božnik, tiskovni predstavnik PU Nova Gorica