Policijska uprava Nova Gorica je 25. marca organizirala posvet za predstavnike občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) in pomočnike komandirjev na policijskih postajah, ki so na tem območju zadolženi za prometno varnost. Namen posveta je bil vzpodbuditi sodelovanje med policijo in občinskimi SPVCP pri različnih preventivnih aktivnostih ali projektih.

090330-Posvet01

Udeležence je pozdravil vodja sektorja uniformirane policije Evgen Govekar, policijski inšpektor v sektorju uniformirane policije Janko Mencinger pa jim je predstavil stanje varnosti cestnega prometa v letu 2008 in preventivne aktivnosti, ki jih izvaja policija na tem področju. Posebej je izpostavil tudi preventivni projekt Alkohol ubija, največkrat nedolžne, ki je lani potekal na območju novogoriške policijske uprave. O aktivnostih policije v zvezi z različnimi oblikami dela na problematičnih cestnih odsekih za območje PU Nova Gorica pa je udeležencem predstavil Drago Ozebek, policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica.

090330-Posvet02

Poleg tega so se predstavniki policije in predstavniki občinskih SPVCP pogovarjali tudi o možnostih, oblikah in izkušnjah medsebojnega sodelovanja v preventivnih projektih, ki lahko izboljša varnost v cestnem prometu.

090330-Posvet03

Zaradi pozitivnega odziva udeležencev letošnjega posveta bo policijska uprava s takšnimi srečanji oz. posveti nadaljevala tudi v prihodnje.


Besedilo in foto: Dean Božnik,

tiskovni predstavnik PU Nova Gorica