Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v sodelovanju z novogoriškim mladinskim centrom in Mestno občino Nova Gorica 4. decembra 2008 v Kulturnem domu Nova Gorica izvedli preventivni projekt z naslovom Rad bi živel v mirnem okolju, brez nasilja, vandalizma, petard, alkohola in prepovedanih drog.

081209-MirnoOkolje01

Pri preventivni akciji sta tokrat sodelovala vodji policijskih okolišev Robert Horvat in Nenad Djermanovič iz PP Nova Gorica. Otrokom vseh 6. razredov osnovnih šol z območja novogoriške mestne občine so skozi gledališko predstavo predstavili problematiko nasilja, vandalizma, nepravilne uporabe pirotehničnih izdelkov, alkohola in prepovedanih drog.

081209-MirnoOkolje02

Predstavo z naslovom Biti frajer je lahko tudi nevarno je za osnovnošolce in njihove spremljevalce oz. učitelje izvedlo Potujoče gledališče  PRO - FORTIS. Na ta način so osnovnošolce opozorili, da lahko zaradi lahkomiselnosti nepravilne uporabe pirotehničnih izdelkov pride tudi do hudih telesnih poškodb in da lahko tudi sami prispevajo k boljšemu odnosu do skupne lastnine. Poleg tega so učenci skozi predstavo spoznali, da je uživanje alkohola in prepovedanih drog lahko nevarno tako zanje kot njihove najbližje in širšo okolico.

081209-MirnoOkolje03

Vodja policijskega okoliša PP Nova Gorica Robert Horvat je dejal, da je bila vsebina opisanega preventivnega projekta že v preteklem obdobju med mladimi in vodstvi osnovnih šol na tem območju zelo pozitivno sprejeta. Sicer pa so po gledališki igri tako osnovnošolci kot njihovi učitelji in predstavniki Mladinskega centra iz Nove Gorice izrazili željo, da bi tudi v prihodnje izvedli podoben projekt za učence teh šol.

081209-MirnoOkolje04

081209-MirnoOkolje05

Besedilo in fotografije: Dean Božnik,

tiskovni predstavnik PU Nova Gorica