Policisti Policijske postaje Tolmin bodo tudi letos pred začetkom motoristične sezone skupaj z drugimi soorganizatorji (SPVCP Tolmin, AMD Tolmin, reševalna postaja ZD Tolmin, Avtošola Petka, Motoklub Soča, inštruktorji AMZS Vransko) pripravili delavnico za motoriste, ki bo potekala pod sloganom Skupaj za večjo varnost. Delavnica bo v dveh delih; prvi, teoretični del bo že to soboto, 30. marca 2013, med 18. in 21. uro, v prostorih Motokluba Soča v Tolminu (Na Logu pod nekdanjo vojašnico).

Policist - inštruktor za varno vožnjo motornih koles s Postaje prometne policije Nova Gorica bo udeležencem predstavil teoretična izhodišča varne vožnje z vidika cestnoprometnih predpisov in pravilne vožnje po cesti ter jih opozoril na različne situacije, s katerimi se lahko motoristi srečajo, in na pravilno ukrepanje v takšnih primerih. Za voznike enoslednih motornih vozil je namreč izjemno pomembna sposobnost predvidevanja dogodkov na cesti. Motoristom bodo predstavljene tudi nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, ki botruje slabši sposobnosti zaznavanja, napačnim ocenam razdalj, počasnejšim reakcijam, motnjam ravnotežja, zožanju vidnega polja, v toplejših dnevih pa povzroča tudi dehidracijo. Udeleženci bodo lahko preizkusili tudi simulator vožnje motornega kolesa.

Reševalci Zdravstvenega doma Tolmin bodo pripravili predavanje in prikaz nudenja prve pomoči poškodovanemu motoristu, predstavnik ene od zavarovalnic pa bo udeležencem predstavil zavarovalniške pogoje, ki veljajo v Sloveniji kot tudi v tujini za primere prometnih nesreč oz. drugih nevšečnosti v cestnem prometu. 

Drugi, praktični del motoristične delavnice bo predvidoma v drugi polovici aprila oz. maja 2013, odvisno od vremenskih razmer. Potekal bo na poligonu avtošole (Na Logu pod nekdanjo vojašnico), kjer bodo motoristi lahko preizkusili svoje znanje in veščine ter preverili stanje svojih motorjev in ustreznost motoristične opreme in zaščitnih sredstev. Datum praktičnega dela bo pravočasno objavljen na naših spletnih straneh.

 

Spoštovani motoristi, vljudno vabljeni!