Kot smo že nedavno poročali medijem so policisti Policijske postaje Ajdovščina 24. januarja 2009 na podlagi sodne odredbe za hišno preiskavo Okrožnega sodišča v Novi Gorici pri 22-letnemu Ljubljančanu opravili hišno preiskavo v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja Velike tatvine po določbah 205. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije.

Na hišni preiskavi so ajdovski policisti takrat našli in zasegli različne predmete ( med njimi je največ motornih žag znamk Stihl in Husqvarna, lita platišča za avtomobile, avtoradio, ročne električne kosilnice), ki po ugotovitvah policistov izvirajo iz različnih kaznivih dejanj iz različnih območij Slovenije. Ajdovski policisti so 22-letnega moškega iz Ljubljane kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine po določbah 205. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije.

Med vsemi najdenimi in zaseženimi predmeti so policisti Policijske postaje Ajdovščina doslej uspeli vrniti oškodovancem le tri motorne žage, ki so jim bile protipravno odtujene, zato policisti ponovno zaprošajo vse morebitne oškodovance, da se v zvezi s temi predmeti oglasijo na Policijsko postajo Ajdovščina, Goriška cesta 16, 5270 Ajdovščina (elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oz. telefonska številka: 05/ 365 72 00) in preverijo, če gre morebiti za njihovo lastnino kot oškodovance teh kaznivih dejanj (več o najdenih in ukradenih predmetih tudi na naslednjih spletnih straneh policije: https://www.policija.si/portal/kriminal/index.php) ali pa se zglasijo na svoji policijski postaji, kamor bodo policisti Policijske postaje Ajdovščina dostavili fotografije ukradenih predmetov.

090421 preiskava2

 

Dean Božnik
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKA UPRAVA NOVA GORICA