Direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš je vse pomurske župane 15. februarja 2010 povabil na že tradicionalno delovno srečanje. Povabilu se je odzvala večina županov, nekatere občine pa so zastopali predstavniki. Poleg vodstva policijske uprave so na srečanju sodelovali tudi komandirji policijskih enot.

IMG 3322

Direktor uprave je gostom predstavil delo uprave v preteklem letu. Med drugim je izpostavil projekt Nazaj k ljudem, ki ga bodo pomurski policisti v partnerskem odnosu z občinami izvajali v lokalnih skupnostih.

Župani in predstavniki občin so policistom predstavili nekatere konkretne primere, ki so z varnostnega vidika moteči za lokalno skupnost, komandirji območnih enot pa so se obvezali, da bodo v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi poskušali poiskati rešitve za predstavljene varnostne probleme.

Sicer pa so udeleženci srečanja ocenili, da je sodelovanje med policijo in lokalnimi skupnostmi dobro, pri čemer si bodo prizadevali, da bi dobre medsebojne odnose še izboljšali in tako prispevali k večji varnosti.

IMG 3307