Dne 14. 1. 2007 okoli 14. ure so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota na izvozu iz avtoceste v Lipovcih zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke AUDI, italijanskih registrskih tablic, v katerem se je vozil 20-letni Romun.

Zaustavili in kontrolirali so tudi tovorni avtomobil znamke SCANIA, italijanskih registrskih tablic, ki je vozil za njim. K tovornemu avtomobilu je bil pripet priklopnik, na katerem je imel 31-letni romunski voznik naložen delovni stroj (bager, znamke VOLVO).

080121-Romuni01

Policisti so z zbiranjem obvestil in s sodelovanjem z italijanskimi varnostnimi organi ugotovili, da sta oba Rumuna utemeljeno osumljena, da sta v noči na 15. 1. 2008 z doslej neznanimi storilci vlomila v poslovne prostore gradbenega podjetja na severu Italije. Z dvorišča tega podjetja so storilci poleg tovornega avtomobila, priklopnika in bagerja, ki so ga imeli v postopku, ukradli tudi drugo tovorno vozilo SCANIA in delovni stroj CATERPILAR (bager), ki je bil naložen na priklopniku.

080121-Romuni02

Storilci so vlomili tudi v poslovne prostore, od koder so odtujili računalniško opremo in več kosov ročnega električnega orodja.

Skupna vrednost ukradenih predmetov znaša 250.000,00 EVR. Drugo tovorno vozilo, ki ima na priklopniku naložen delovni stroj in ostale ukradene predmete,  še iščemo.

Obema osumljencema je na podlagi 2. odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost. Dne 16. 1. 2008 bosta zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja velike tatvine s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku.

Tovorno vozilo SCANIA, priklopnik in bager VOLVO so bili zaseženi in bodo vrnjeni oškodovanemu podjetju.

 

Jožef PRŠA
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE