Dne 10. 5. 2006, na pomladno sončno sredo, smo se v vasi Korovci zbrali policisti, ki varujemo državno mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo.

Iz Avstrije so bili povabljeni policisti iz Halberaina, Klocha, Radkersburga, Neuhausa, Minihof - Leibau, iz Slovenije pa policisti iz Policijske postaje Murska Sobota, Postaje mejne policije Gederovci in Policijskega oddelka v Gornjih Petrovcih. Družbo so nam delali tudi upokojeni policisti Postaje mejne policije Gederovci.

Namen srečanja je bil, da se pobližje spoznamo, da na nekoliko drugačen način proslavimo drugo obletnico vstopa države Slovenije v Evropsko unijo in da "proslavimo" drugi rojstni dan opravljanja t.i. "skupne mejne kontrole" na vseh mejnih prehodih. Izkušnje iz preteklih dveh let in rezultati dela pri izvajanju skupne mejne kontrole kažejo na uspešno in učinkovito izvajanje nalog policije in sodelovanje varnostnih organov obeh držav. Ne vidimo nobenih ovir, da ne bi opravljanje skupne mejne kontrole vsaj na takem nivoju potekalo še v prihodnje, do odprave policijske kontrole na avstrijsko - slovenski državni meji.

Srečanja, ki se je začelo ob 11.00 uri s pozdravnim govorom direktorja Policijske uprave Murska Sobota g. Aleksandra JEVŠKA, se je udeležilo okrog 100 policistov iz obeh držav. Srečanje smo popestrili z nogometnim turnirjem na travi. V lepem sončnem popoldnevu ob prekmurskem bograču, langašu in vinski kapljici iz Goričkih vinogradov, je na turnirju zmagala ekipa PO Gornji Petrovci, pred PMP Gederovci in PP Murska Sobota.


REZULTATI:

  1. mesto PO Gornji Petrovci,
  2. mesto PMP Gederovci I,
  3. mesto PP Murska Sobota,
  4. mesto PI Neuhaus
  5. do 7. mesto PI Radkersburg, Kloch, PMP Gederovci II.

 

Nekaj utrinkov druženja pa iz priloženih fotografij:

Borut KOCET
Komandir Postaje mejne policije Gederovci