Policisti Policijske postaje Lendava so se dne 8. 7. 2006 v dopoldanskem času odzvali povabilu župana občine Odranci g. Ivana MARKOJA, z namenom predstavitve opreme in dela policistov na javni prireditvi "AJDOVA NOČ".

Na prireditvenem prostoru športnega parka v Odrancih, je bila obiskovalcem predstavljena oprema za varovanje državne meje, kontrolo cestnega prometa in posebno policijsko enoto.

Policistom iz Policijske postaje Lendava se je pridružil tudi policist motorist iz Postaje prometne policije Murska Sobota s službenim motorjem, atraktivne vaje in delo s službenimi psi pa so prikazali policisti iz CVSP Petanjci.

Obiskovalci so imeli tudi priložnost videti policijski helikopter, ki je pristal na nogometnem igrišču.

Kot gost se je policistom pridružil vrhunski športnik iz vrst Policije veslač Jani KLEMENČIČ, ki je ves čas odgovarjal na vprašanja obiskovalcem, prav tako je povedal nekaj zanimivosti iz svojega športnega življenja, rad pa se je odzval tudi športnim izzivom na navedeni prireditvi.

Ob kvalitetni organizaciji se je na prireditvenem prostoru zbralo cca. 200 obiskovalcev, vseh starostnih skupin, ki so z zanimanjem spremljali predstavitev policijske opreme in vseh policijskih aktivnosti na tem prostoru. Veliko opreme so udeležencu pomerili in preizkusili tudi sami.

Ob koncu druženja se je župan občine Odranci g. Ivan MARKOJA zahvalil policistom Policijske postaje Lendava in vsem sodelujočim policistom. Pohvalil je kvalitetno prestavitev dela policistov, s tem pa se je tudi zelo okrepila prijateljska vez med policisti in občani Odrancev, kakor tudi med drugimi priložnostnimi obiskovalci.

Zaradi nepozabnega srečanja ter nadgrajevanja medsebojnega sodelovanja, je bila na obeh straneh izkazana volja ter pripravljenost, da se bo tovrstno sodelovanje Policije z lokalno skupnostjo naslednja leta zagotovo ponovilo.


FOTOGRAFSKI UTRINKI:

 

Tekst in foto: Jožef TITAN