Policisti Policijske postaje Lendava so se dne 8. 7. 2006 v dopoldanskem času odzvali povabilu župnika Črenšovci g. Ivana KRANJECA, da predstavijo opremo in delo policistov na srečanju otrok - oratoriju.

Na oratoriju je bila otrokom predstavljena oprema za varovanja državne meje, kontrolo cestnega prometa in posebno policijsko enoto.

Istočasno so otrokom predstavili svoje delo vojska, civilna zaščita in gasilci.

Ob lepi organizaciji s strani vodje organizacije je skupaj cca. 150 otrok razdeljenih v skupine z zanimanjem poslušalo policiste in si pri tem ogledovalo opremo, pri čemer so tudi kak del opreme "preizkusili ter se pri tem "pohvalili" kaj bodo, ko bodo veliki. Seveda policisti.

Doživetje tega dne je bilo enkratno, saj so se otroci lahko prepričali, da policisti niso le strogi možakarji v uniformah, prav tako je bilo s strani policistov videno, da lahko svoje delo in opremo predstavijo tudi najmlajšim in tako v veliki meri vplivajo na svoj ugled in v skupnost usmerjeno policijsko opremo.

Ob koncu druženja je župnik g. Ivan KRANJEC izročil pisno zahvalo policistom Policijske postaje Lendava in pohvalil kvalitetno prestavitev dela policistov otrokom, prav tako je povedal kako pomembno je vsakodnevno delo policistov in dodal, da se ob prvi priliki zopet srečamo.

 

Zahvala

FOTOGRAFSKI UTRINKI:

 

Tekst in foto: Anton KRESLIN