Policisti Policijske postaje Lendava smo se 4. 10. 2006 v okviru aktivnosti ob Tednu otroka odzvali povabilu ravnatelj Osnovne šole Franceta Prešerna v Črenšovcih, da vodimo in sodelujemo v kvizu iz znanja cestno prometnih predpisov, ki so se udeležile ekipe OŠ Srednja Bistrica, OŠ Kobilje, OŠ Črenšovci, OŠ Velika Polana in DOŠ I. Lendava.

Kviz iz znanja cestno prometnih predpisov je bil sestavljen iz petih težavnostnih stopenj, v vsaki izmed teh pa je bilo 10 tematskih vprašanj, prilagojenih izključno znanju, ki ga učenci pridobivajo med spoznavanjem šolskega krožka "Promet" in učenja predpisov za vožjo kolesa z motorjem.

Vprašanja so bila različno točkovana, v težavnostnih stopnjah od III. - V. pa so učenci lahko, v vprašanje vlagali že dobljene točke ter si tako povečevali prednost v skupnem seštevku.

Tako je kviz ostal napet do zadnjega vprašanja, saj se je šele po zadnjem odgovoru izvedelo, da je ekipa Osnovna šola Črenšovci pokazala največ prometnega znanja na kvizu in tako osvojila končno 1. mesto.

Ob koncu kviza so učiteljice šol ter posamezni ravnatelji izrazili željo, da bi v prihodnje policisti s takšnimi kvizi večkrat sodelovali. Policisti smo zagotovili, da se bomo vsakršnem takšnemu vabilu z veseljem odzvali ter tako pripomogli k večji osveščenosti in znanju prometnih predpisov osnovnošolcev.


FOTOGRAFSKI UTRINKI:

061006-PrometniKviz01

061006-PrometniKviz02

 

Tekst in fotografije: Mitja HARI in Robert TIMAR