Policisti Policijske postaje Lendava so se 6. 10. 2006 ob koncu Tedna otroka odzvali povabilu ravnateljice Osnovne šole Prežihov Voranc (Srednja Bistrica) in predstavili policijo predšolskim otrokom in mlajšim šolarjem.

Kot je povedala ravnateljica osnovne šole so otrokom pripravili lutkovno igrico Ena ena tri, avtorice Svetlane Makarovič, ki v sklopu projekta Policija za otroke razveseljuje najmlajše in jim na šaljiv in igriv način predstavlja glavne junake v zagatah in celo nevarnih situacijah, otroci pa jim z aktivnim sodelovanjem poskušajo pomagati in jih nevarnosti rešiti.

Po lutkovni igrici so se jim predstavili še pravi policisti s katerimi so se otroci pogovorili in jih marsikaj zanimivega povprašali, najbolj pa so bili veseli predstavitve opreme, službenega osebnega avtomobila in motornega kolesa namenjenega varovanju državne meje, katerega so lahko tudi ob pomoči policistov praktično preizkusili. Po pričakovanju pa sta največ zanimanja vzbudila predstavnika policijske konjenice s svojima konjema, katerih tamkajšnji otroci zaradi narave dela ne videvajo prav pogosto.

Otrokom so policisti v sklopu projekta Policija za otroke razdelili tudi večje število rumenih balončkov z logotipom medvedka policista in sloganom Želim živeti varno, katerih pa niso bili veseli samo najmlajši, temveč so se jih razveselile tudi vzgojiteljice in učiteljice.

Na koncu so učiteljice šole ter vzgojiteljice vrtca izrazile željo, da bi bila njihova naslednja izkušnja s policisti obisk naše policijske postaje, kjer bi si ogledali naše prostore ter pobliže spoznali policijsko delo. Policisti smo zatrdili, da so jim vrat apolicijske postaje za tovrstne oglede vedno odprta, saj želi s tem približati naše delo širši lokalni skupnosti.


FOTOGRAFSKI UTRINKI:

 

Tekst in fotografije: Sebastjan VIHER in Igor KAVAŠ