Policisti Policijske postaje Lendava smo v okviru prireditev, ki so se odvijale v "Tednu otroka", dne 6. 10. 2006 v Lendavi na Glavni ulici izvedli spretnostno vožnjo s trokolesom po prilagojenem poligonu za otroke ter risanje risbic na temo prometne varnosti.

Ob sodelovanju osnovnih šol iz Murske Sobote, Ljutomera, Gornje Radgone in Dvojezične osnovne šole II. iz Lendave smo za ekipe (vsaka ekipa je štela 4 tekmovalce) navedenih šol organizirali spretnostno vožnjo po poligonu. Ker šole iz drugih območij niso imele takih koles, je bil cilj prireditve druženje vseh udeležencev prireditve. Zaradi slednjega je vsaka šola ob koncu prireditve s strani delavcev Policijske postaje Lendava prejela priznanje.

Učenci nižjih razrednih stopenj ter otroci iz vrtca Lendava s podružničnimi vrtci pa so na vozišče z asfaltno podlago risali risbe na temo prometne varnosti.

Celotne prireditve se je udeležilo cca. 200 otrok in smo jim ob tej priložnost delili balone z medvedki policisti - POLICIJA ZA OTROKE.

Ker je bil letos Teden otroka poimenovan "ENAKE MOŽNOSTI ZA VSE OTROKE", smo s podporo Občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Lendava, prispevali svoj delež k nakupu trokolesa za potrebe otrok s prilagojenim programom na Dvojezični osnovni šoli II. iz Lendave, ki ga bodo uporabljali za vzgojno - izobraževalno delo svojih otrok.


FOTOGRAFSKI UTRINKI:

 

Tekst in fotografije: Dean KELENC, vodja policijskega okoliša