V okviru akcije policije "SI UPAŠ PETARDAM REČI NE?" nas je 19. 12. 2006, na OŠ Ivana Cankarja v Ljutomeru učence 3. razreda OPB in 1. razreda OPB obiskal vaš sodelavec Venčeslav Lihtenvalner. Učencem je na njim primeren in privlačen način spregovoril o uporabi pirotehničnih izdelkov.

Sprva se je z učenci pogovarjal o nepremišljeni in nepravilni uporabi teh izdelkov in kakšne so lahko posledice za uporabnika. Ker so se nekateri posamezniki že srečali in tudi uporabili pirotehnične izdelke sami, jim je povedal, da smejo uporabiti pirotehnične izdelke le v spremstvu staršev.

Pogovor je usmeril tudi v to smer, da z uporabo teh izdelkov ne motimo in vznemirjamo samo ljudi, ampak tudi živali. Tu so se učenci precej razgovorili in povedali svoje izkušnje. Ves čas pogovora so zastavljali najrazličnejša vprašanja, na katera jim je vaš sodelavec odgovarjal. Veliko jih je zanimalo predvsem o uporabi izdelkov za ognjemete (kaj se zgodi, če raketa spremeni smer, ali se lahko tu tudi poškodujejo, ...).

Za dober vzgled, da se da ta čas pred in med prazniki preživeti tudi drugače, pa je s seboj pripeljal žonglerja. Žongler jim je povedal, da nikoli ni uporabljal in tudi sedaj ne uporablja pirotehničnih izdelkov, saj se je bal, da bi si poškodoval roko ali ostal brez prstov in tako ne bi mogel postati žongler. Žongler je imel tudi svoj program za učence. Druženje je potekalo zelo sproščeno in v prijetnem vzdušju.

Na koncu so se učenci zahvalili vašemu sodelavcu Venčeslavu in žonglerju, za obisk na naši šoli. Učenci 3. razreda  OPB pa so predlagali, da bi jih policist še kdaj obiskal in se skupaj z njimi podal na daljši sprehod po mestu. Še enkrat bi se rada v imenu vseh učencev 3. razreda OPB in učencev 1. razreda OPB ter v svojem imenu zahvalila vašemu sodelavcu za obisk na OŠ Ivana Cankarja v Ljutomeru in ga obenem tudi pohvalila za zelo kvalitetno in seveda uspešno izvedo tega skupnega druženja.

 

Da smo se res imeli lepo, pa lahko vidite tudi na fotografijah:

 

Lep pozdrav,
Marjeta Kuhar