Postaja mejne policije Gederovci je 10. maja 2007 na igrišču z umetno travo na Cankovi organizirala športno srečanje v malem nogometu, ki se ga je udeležilo šest ekip. Prijavljena je bila tudi ekipa iz sosednje Avstrije - Kloch, ki se ga sicer iz objektivnih razlogov ni mogla udeležiti, vendar je srečanje popestrilo nekaj njihovih delavcev.

Na začetku turnirja sta bila navzoča tudi župan občine Cankova Drago Vogrinčič, in ravnateljica OŠ Cankova Jolanda Maruško, udeležence pa je pozdravil komandir PMP Gederovci Borut Kocet. Turnir je v potekal športnem vzdušju, na istem prelepem prostoru pa je bilo organizirano tudi družabno srečanje. Zmagovalci so bili vsi udeleženci, saj sta bila glavna namena turnirja predvsem druženje in medsebojno spoznavanje, ki sta ob prijetni osvežilni pijači in zelo dobri hrani trajala do poznih večernih ur. Vsi so bili enotnega mnenja, da je potrebno taka srečanja skrbno ohranjati in nadgrajevati.

Najboljša je bila ekipa Policijskega oddelka Gornji Petrovci, ki je v finalni tekmi z rezultatom 8:4 premagala ekipo Policijske postaje Gornja Radgona. Tretje mesto je zasedla ekipa Policijska postaja za izravnalne ukrepe Prosenjakovci, četrto pa Policijska postaja Murska Sobota. Peto in šesto mesto sta si delili ekipi PMP Gederovci I in PMP Gederovci II, ki sta se tako izkazali kot dober gostitelj, saj sta sodelovali v olimpijskem duhu. Vse ekipe so prejele lične pohvale s praktičnimi darili (žoge), ki sta jih podelila komandir PMP Gederovci, gospod Borut Kocet, in Danilo Kacijan, soodgovoren za izvedbo srečanja.

 

Tekst: Danilo Kacijan
Foto: Drago Gubič