Po štirih letih in pol, kar je bil položen temeljni kamen za novo stavbo, in številnih zapletih pri gradnji so soboški policisti le dočakali dan, ko so se preselili na Gregorčičevo ulico v Murski Soboti, kjer imata sedež Policijska postaja in Postaja prometne policije.

070618-PPinPPP_MS01Stavba PP in PPP Murska Sobota

 

Slovesna otvoritev je bila 15. 6.2007, slavnostni govornik pa je bil Aleksander Jevšek, direktor Uprave kriminalistične policije, ki je orisal potek gradnje in predstavil finančno plat investicije. Dotaknil se je tudi ostalih investicij, ki potekajo na PU Murska Sobota.

070618-PPinPPP_MS02Novogradnja je predana svojemu namenu.

 

Navzoče sta nagovorila tudi župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec in direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš. Župan Štihec je ob tej priložnosti policistom PP M. Sobota podaril motorno kolo (skuter), ki ga bodo policisti uporabljali pri svojem delu.

070618-PPinPPP_MS03Soboški župan komandirju PP predaja ključe skuterja.

 

Škof evangeličanske cerkve Geza Erniša, generalni vikar soboške škofije monsinjor Franc Režonja in koordinator duhovne oskrbe v policiji Janez Novak so blagoslovili novo stavbo.

070618-PPinPPP_MS04Blagoslovitev novogradnje

 

V sklopu odprtja policijske postaje je potekalo tudi več spremljajočih prireditev. Omenimo okroglo mizo z naslovom Sodelovanje in medinstitucionalna obravnava nasilja, ki je v organizaciji SKP PU MS potekala 12. 6. 2006 v sejni sobi nove policijske postaje. Na okrogli mizi so sodelovali strokovnjaki iz različnih institucij, ki se pri svojem delu srečujejo z družinskim nasiljem (UKP GPU, CSD, Okrožno sodišče, ODT, Center za pomoč žrtvam kaznivih dejanj).

Aprila je PU M. Sobota za učence 4., 5. in 6. razredov OŠ z območja PP Murska Sobota razpisala likovni natečaj na temo POLICIJSKO DELO V OČEH OTROK. Posebna komisija je izbrala najlepše risbice, ki so bile nagrajene, avtorji drugih pa so za sodelovanje prejeli praktične nagrade.

070618-PPinPPP_MS05Otroci OŠ III. iz M. Sobote so se med razglasitvijo predstavili z gledališko predstavo VULKAN.

 

Omenimo tudi fotografski natečaj na temo POLICIJA, v katerem so sodelovali zaposleni iz PU Murska Sobota. Tri najlepše fotografije so bile nagrajene.

Velike medijsko pozornosti je bila deležna tudi poslikava kleti nove policijske postaje z grafiti. Avtorja grafitov sta bila mlada umetnika iz Mladinskega informativnega in kulturnega kluba iz M. Sobote.

070618-PPinPPP_MS06Grafiti v garaži policijske postaje

 

Razglasitev zmagovalcev in predstavitev poslikave grafitov smo združili s podelitvijo priznanj policije v telovadnici nove PP.

070618-PPinPPP_MS07

V novi stavbi so zagotovo boljše delovne razmere za zaposlene, zadovoljni pa bodo tudi koristniki varnostnih uslug, saj jih bodo policisti sprejeli v sodobni policijski postaji.

 

Nekaj utrinkov s slovesnega odprtja:

070618-PPinPPP_MS08Navzoče je pozdravil Drago Ribaš, dir. PU Murska Sobota

070618-PPinPPP_MS09Nastop romske glasbene skupine HALGATO BAND

070618-PPinPPP_MS10Vodja častnega voda "raportira" slavnostnemu govorniku.

070618-PPinPPP_MS11Komandirja PP in PPP sta po otvoritvi razkazala nove prostore.

 

Tekst: Jožef Prša
Foto: Štefan Abraham