Že vse od leta 2003 so v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, transfuzijsko službo Republike Slovenije organizirane skupne krvodajalske akcije "VARUJEMO, DARUJEMO, REŠUJEMO".

071109-Krvodajallci01-mZaposleni na Policijski upravi Murska Sobota so se v lanskem letu izkazali, saj se je treh organiziranih akcij udeležilo več kot 250 krvodajalcev, kar PU Murska Soboto uvršča v sam vrh vseh policijskih uprav v Sloveniji.

Tudi v letu 2007 so bili skladno z dogovorom o medsebojnem sodelovanju pri spodbujanju in razvijanju krvodajalstva organizirani trije termini krvodajalskih akcij na policijski upravi, in sicer v marcu, juniju in novembru.

071109-Krvodajallci02-mTretja letošnja krvodajalska akcija je bila organizirana 8. novembra na transfuzijskem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota. Akcije se je udeležilo 47 zaposlenih na policijski upravi.

Tako se je letos vseh treh organiziranih akcij skupaj udeležilo 168 krvodajalcev. Omeniti je treba, da se zaposleni odločajo za krvodajalstvo tudi, ko ni organiziranih terminov, tako da je ta številka še bistveno večja.


Tekst: Suzana Rauš