Chantal de Bourmont, francoska veleposlanica v naši državi, se je 26. in 27. novembra 2007 mudila na dvodnevnem obisku v pokrajini ob Muri.

V dveh dneh je obiskala več županov, gospodarskih družb, seznanila se je z težavami kmetijcev. Sledilo je srečanje z Romi, ogled lendavske sinagoge in še bi lahko naštevali. Namen obiska je bil spoznati regijo.

071128-Veleposlanica01-mDirektor Policijske uprave, veleposlanica, vodja Sektorja kriminalistične policije PU

 

Ni naključje, da je svoj obisk začela prav na PU Murska Sobota. V sproščenem pogovoru z vodstvom policijske uprave je bila seznanjena z varnostno situacijo v Pomurju in s pripravami pomurskih policistov na vstop v schengenski prostor. Francoska veleposlanica je o delu pomurskih policistov izrekla več pohvalnih besed.

Na njeno prošnjo si je ogledala tudi mejni prehod v Dolgi vasi. O frekvenci tovornega prometa, režimu mejne kontrole in drugih posebnostih na tem mejnem prehodu sta jo seznanila komandir Postaje mejne policije Dolga vas in njegov madžarski kolega.

071128-Veleposlanica02-mPostaja mejne policije Dolga vas

 

De Bourmontova je zagotovila, da bo obisk v regiji ponovila. Očitno je bil obisk zelo uspešen, saj je povedala, da bi v Prekmurju želela preživeti tudi počitnice.