Policisti Policijskega oddelka Gornji Petrovci smo ob pomoči SPVCP občin Grad, Kuzma in Rogašovci 29. 3. 2008 na igrišču pri Osnovni šoli Sveti Jurij organizirali preventivno akcijo z naslovom Varno z motorjem v promet, namenjeno predvsem motoristom z območja Goričkega.

080331-VarnoZMotorjemV sončnem dnevu se je zbralo okoli 30 motoristov in predstavnikov motoklubov Gronska strejla in MK Goričanci

 

Simon Habjanič iz Motosihe Ptuj je motoristom praktično prikazal pripravo motorja na sezono. Opozoril je, na kaj vse morajo biti motoristi pozorni, da se lahko varno odpeljejo s svojimi konjički v promet. Pomočnik komandirja Policijskega oddelka Gornji Petrovci Zoran Rituper je motoristom predstavil nekaj statističnih podatkov o prometnih nesrečah z udeležbo motoristov, posledice ter najpogostejše vzroke in tipe prometnih nesreč.

Na koncu je bila organizirana še kondicijska vožnja po Goričkem, ki sta jo na zelo visoki strokovni ravni spremljala komandir PPP Murska Sobota Boris Žibrat in policist PPP Murska Sobota Robert Rituper. Tudi zaradi te akcije se bodo lahko udeleženci v križiščih počutili varne.

 

Pripravil: Zoran Rituper,
pomočnik komandirja PO Gornji Petrovci