Na Osnovni šoli I Murska Sobota so 18. aprila 2008 organizirali tehniški dan, ki so ga spremljale različne aktivnosti. Izvedli so vajo evakuiranja, Rdeči križ Murska Sobota je prikazal, kako nuditi prvo pomoč, svoje delo so predstavili tudi gasilci GD Murska Sobota in PGD Černelavci ter člani Civilne zaščite in Reševalne postaje ZD Murska Sobota. Svoj poklic pa so osnovnošolcem predstavili tudi pomurski policisti.

Policisti iz Enote vodnikov službenih psov Petanjci, Policijske postaje Murska Sobota in Postaje prometne policije Murska Sobota so učencem od prvega do devetega razreda predstavili poklic policista vodnika službenega psa, policista, ki opravlja splošne naloge na policijski postaji, ter opremo in delo policista prometnika.

Osnovnošolci so pokazali veliko zanimanja in zadovoljstva ob predstavitvi policijskega dela, saj so spoznali, da policisti opravljajo dela na različne načine in z različno opremo, tako z intervencijskim vozilom, na motornih kolesih, s kolesom in skuterjem, včasih jim pomagajo službeni psi, svoje delo pa policisti opravljajo tudi na morju, v gorah in v zraku ter na smučiščih in na železnici.

Učenec drugega razreda osnovne šole je ob predstavitvi poklica policist povedal:
"Jaz bi bil pa policaj na motorju, s sabo bi imel službenega psa in bi skupaj lovila lopove."