Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota je 16. maja 2008 organiziralo enodnevni izlet za prostovoljne krvodajalce, ki s svojim humanim ravnanjem pomagajo tistim, ki to življensko tekočino nujno potrebujejo, in s tem pomagajo rešiti marsikatero življenje. Med prostovoljci iz pomurske regije jih je veliko tudi iz policijskih vrst, tako je pomurska regija v samem slovenskem vrhu po številu krvodajalcev.

Udeleženci izleta smo se peljali iz Murske Sobote po zelo prometni cesti do Maribora in po avtocesti naprej do počivališča Tepanje. Pot smo nadaljevali skozi gimnazijsko mesto Slovenske Konjice in naprej proti Dobrni, kjer smo si ogledali Terme Dobrna. Tam nas je sprejela prijazna receptorka, ki nam je predstavila hotelski kompleks, zatem pa smo si ogledali še zdraviliški del term, kjer nam je njihovo ponudbo predstavila tamkajšnja medicinska sestra. Po ogledu hotela smo se napotili v park z več stoletnimi drevesi različnih vrst, ki jih obdaja hotelski kompleks.

Ob zanimivem programu so nas povabili na splav in nam ob zvokih splavarskega muzikanta s 'frajtnonarico' postregli s kruhom in soljo. Pozdrav 'kormoniša' in predstavitev 'rajže'. Potem smo zaplesali, zapeli, nato pa splavarska malica z žganci, golažom in rženim kruhom. Popili pa smo tudi nekaj kapljic belega in nekaj kapljic rdečega. Postregli so nam tudi s splavarsko kavo in predstavili splavarski krst. Po zanimivem programu in dvourni plovbi s splavom smo se odpravili nazaj proti Murski Soboti. Med potjo, ki pa je bila spet dolga in počasna, smo se zaustavili na Turistični kmetiji Kaučič v vasici Trstenik. Tukaj smo se še malo okrepčali in kakšno rekli, nato pa pot pod noge in domov.

Besedilo: Tomaž Trajbarič,
policist PP Murska Sobota


FOTOGRAFSKI UTRINKI: