Na Ekonomski šoli Murska Sobota se je 24. aprila 2008 odvijalo regijsko tekmovanje iz poznavanja prve pomoči, rdečega križa in cestnoprometnih predpisov za kolesarje. Tekmovanje je organiziralo Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota za učence pomurskih osnovnih šol.

Obenem pa je na šoli potekalo predavanje o prometni varnosti in nasilju; predavala sta policijska inšpektorja Marjan Misja in Marija Potočnik iz PU Murska Sobota.

Soboški policisti so v okviru aktivnosti Evropske kampanje za varnost v cestnem prometu sodelovali z Rdečim križem tudi v obliki preventivnega akcijskega dela, in sicer so kontrolirali cestni promet, medtem ko so prostovoljci Rdečega križa delili preventivne letake proti kršitvam cestnoprometnih predpisov.

Na dvorišču ekonomske šole pa so policisti Policijske postaje in Prometne policijske postaje Murska Sobota ter policisti kriminalisti iz SKP PU Murska Sobota predstavili poklic policista in delo policije. Približno 400 dijakom srednje ekonomske šole so predstavili poklic policista in opremo, s katero policisti opravljajo naloge na terenu. Predstavili so tudi policijsko motorno kolo, intervencijsko vozilo in preventivno vozilo PP Murska Sobota ter vozilo za opravljanje ogledov, ki ga za delo uporabljajo kriminalistični tehniki.

 

Tekst: Tomaž Trajbarič
Foto: Štefan Abraham


FOTOGRAFSKI UTRINKI: