Na 46. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni, ki je potekal od 23. do 29. avgusta, so pomurski policisti izvedli številne preventivne aktivnosti in obenem predstavili svoje delo in opremo, ki jo uporabljajo pri izvajanju policijskih nalog.

Pri predstavitvi so poleg policistov iz Policijske uprave Murska Sobota sodelovali tudi avstrijski in madžarski policisti, republiški svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota in strojni krožki.

V soboto, 23. avgusta 2008, so policisti Policijske postaje Murska Sobota izvedli preventivno aktivnost z naslovom Prometna varnost.

080901 Sejem Preventiva01 mPolicisti Postaje prometne policije Murska Sobota pa so naslednji dan izvedli preventivno aktivnost z naslovom Policijska izkušnja kot nasvet.

Na sejmu so se v okviru t. i. madžarskega dne s preventivnimi aktivnostmi predstavili tudi policijski kolegi iz PU Zala na Madžarskem.

sep18-Sejem_Preventiva02-mV ponedeljek, 25. avgusta 2008, so preventivno aktivnost izvajali policisti Postaje mejne policije Petišovci. Pri tem so uporabili tehnične pripomočke, ki se uporabljajo pri delu v zvezi s ponarejenimi dokumenti.

sep18-Sejem_Preventiva03-m<p>Delo in opremo posebne policijske enote so 26. avgusta predstavili zaposleni v Sektorju uniformirane policije na PU Murska Sobota.

sep18-Sejem_Preventiva04-mKriminalisti Sektorja kriminalistične policije so se predstavili 27. avgusta, in sicer s predstavitvijo problematike prepovedanih drog, nasilja med vrstniki in premoženjske kriminalitete.

Sodelovala je tudi Enota vodnikov službenih psov Petanjci z vodnikom službenega psa za specialistično uporabo.

sep18-Sejem_Preventiva05-m

sep18-Sejem_Preventiva06-mPolicisti Postaje prometne policije Murska Sobota so 28. avgusta sodelovali s predstavniki strojnega krožka in Kmetijsko-gozdarskega zavoda iz Murske Sobote ter obiskovalcem svetovali o varnem delu in uporabi kmetijske mehanizacije v prometu.

sep18-Sejem_Preventiva07-mNajbolj zanimivo za najmlajše obiskovalce je bilo motorno kolo Yamaha FJR 1300.

sep18-Sejem_Preventiva08-mZadnji dan sejma so policisti Policijske postaje Gornja Radgona predstavili aktivnost z naslovom Ne skači v vodo.

V okviru t. i. avstrijskega dne so se predstavili avstrijski policisti iz PU Graza in PI Bad Radkersburg.

Organizirana je bila tudi novinarska konferenca o izvedenih aktivnostih ob začetku šolskega leta.

sep18-Sejem_Preventiva09-mVes čas je pri predstavitvi na sejmu aktivno sodeloval tudi Republiški svet za preventivno in vzgojo v cestnem prometu v sodelovanju s SPVCP Občine Gornja Radgona. Predvsem je bil najbolj "oblegan" indikator prisotnosti alkohola, s katerim so obiskovalci preverili svoje psihofizično stanje.

sep18-Sejem_Preventiva10-mOsnovni nameni projekta so bili partnersko sodelovanje in dvig kvalitete preventivnega dela na vseh področjih policijskega dela, sodelovanje policije z občani in predstavitev policijske opreme.

Predvsem pa smo želeli policijsko delo čim bolj približati občanom. "Rdeča nit" preventivnih aktivnosti na 46. KŽS so bili preventivni projekti: Varno delo s kmetijsko mehanizacijo, Ne skači v vodo, Prometna varnost v Pomurju in Varno na poti v šolo in domov.

Na prireditvenem prostoru smo ves čas predvajali tudi videoposnetke s preventivno vsebino in predstavitvijo raznolikosti policijskega dela.


Še nekaj fotografij:

Fotografije: Štefan Abraham

Tekst: Boris Rakuša