Na povabilo glavnega kapitana Glavne policijske kapitanije županije Pesta dr. Ármósa Sándora so se policisti Policijske uprave Murska Sobota  konec julija in v začetku avgusta, od 31. 7. do 4. 8. 2008, udeležili varovanja prireditve Formula 1 za veliko nagrado Madžarske.

Sodelovali so Darko Škraban iz PP Lendava, Damir Pucko iz PP Murska Sobota, Blaž Hajduk in Manfred Kepe, oba iz PPP Murska Sobota, namesto direktorja policijske uprave pa se je prireditve udeležil vodja Službe direktorja Miroslav Zelko s prevajalko Žužano Horváth.

Pred prireditvijo sta predstavnika Glavne policijske kapitanije županije Pešta, dr. Győző Tündik in Anita Molnár, v okviru delovnega razgovora predstavnikom PU Murska Sobota predstavila aktivnosti  in naloge, ki naj bi jih policisti opravljali na prireditvi. Naloge policistov, ki so delali tako podnevi kot ponoči, so bile urejanje cestnega prometa, ponoči vzdrževanje javnega reda in miru v kampih ob prireditvenem prostoru in pomoč pri morebitnih postopkih s slovenskimi državljani.

Ob tej priložnosti smo si lahko udeleženci ogledali mesto in najbolj veličastno stavbo Budimpešte, parlament. Za vse je prireditev pomenila novo izkušnjo, poleg tega pa smo si izkušnje lahko izmenjali tudi s policisti iz drugih držav, in sicer Hrvaške, Poljske, Romunije in Avstrije. Tudi gostitelji so bili z opravljenim delom naših policistov zadovoljni. Tako organizatorji kot sam glavni kapitan policijske kapitanije v županiji Pešta dr. Ármós Sándor so na zaključnem sestanku še posebej pohvalili delo slovenskih policistov in izrazili željo,  da se naslednje leto spet vidimo.

Besedilo: Žuža Horváth