Policisti iz Policijske postaje Murska Sobota smo 13. novembra 2008 skupaj z Zavodom varna pot in Svetom za preventivo in varnost v cestnem prometu izvedli aktivnosti ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč.

Ob tej priložnosti smo na Slovenski ulici v Murski Soboti zaprosili za zaporo prometa, zatemnitev javne razsvetljave, povabili smo združenje šoferjev in avtomehanikov, dijake murskosoboške gimnazije, občane in predstavnike medijev.

Med prireditvijo, ki je trajala od 17.30 do 18.30, smo na velikem platnu predvajali videoposnetke o varnosti v cestnem prometu, nato smo udeležence pozvali k prižiganju sveč. Prižganih je bilo 106 sveč v spomin na 106 žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah v obdobju od leta 2004, ko je Republika Slovenija vstopila v Evropsko unijo.

Prireditev je potekala pod sloganom Odločaš sam in je v celoti uspela, saj se nam je več svojcev žrtev prometnih nesreč zahvalilo za aktivnosti, ki smo jih priredili. Ob tem pa so s solzami v očeh prižgali sveče in jih položili v obliki velike sveče na cesto. Zatem smo se še enkrat z nekajminutnim molkom poklonili tistim, ki so življenje pustili na cesti.

 

Tekst: Tomaž Trajbarič
Foto: Štefan Abraham