Kleni "fantje" z Mejnega prehoda Petišovci so 3. januarja 2009 že tretje leto zapored organizirali novoletni spust po Muri od  Dokležovja do Gibine.

Ideja o zdaj že tradicionalnem novoletnem evropskem spustu se je pred tremi leti porodila Denisu Šerugi iz Grada na Goričkem, da bi tako počastil vstopa Slovenije v Evropsko unijo. Prvo leto se je spusta udeležilo le devet policistov, naslednje leto jih je bilo že 14, letos pa se ga je udeležilo kar 21 policistov.

Da si pozimi omisliš hladno kopel, je treba biti kar pogumen. Tradicija namreč veleva tudi kopanje v Muri, reki, v kateri je temperatura vode v tem času okrog 3 stopinje Celzija. Da so fantje dejansko kleni, dokazujejo posnetki, udeleženci spusta pa so svoj ponos ovekovečili tudi z zastavo EU.

Naj hladna Mura v novem letu prinese le lepe stvari, odnese pa slabe, so si policisti zaželeli po prihodu na kopno z obljubo, da se ponovno podajo v mrzlo reko 3. januarja 2010 na istem mestu, a s še večjo ekipo, saj, kot so dejali, so "nenazadnje prva schengenska postaja mejne policije na območju Policijske uprave Murska Sobota."

Srečno čez leto dni!

 

Besedilo: mag. Ernest Bedek,

komandir PMP Petišovci