Policisti PU Murska Sobota vas v okviru preventivnega projekta Varno v počitnice to soboto, tj. 4. junija 2011, vabijo na ogled kolesarskega tekmovanja učencev OŠ Pomurje. Vse udeležence v cestnem prometu pa vabijo na rekreativni kolesarski maraton na različno dolgih progah.

Učenci OŠ Pomurje bodo ob 10. uri v okviru preventivnega projekta Varno na kolo s kolesi v ekipah trojic tekmovali v spretnostni vožnji.

Ostali udeleženci pa se bodo lahko udeležili 4- ali 8-kilometrskega preventivnega pohoda in rekreativnega kolesarskega maratona, ki se vozi v treh kategorijah, in sicer družinski ali mali (9 km), srednji (20 km) in veliki (60 km).

Prvi poteka po ravninskem delu in deloma po kolesarski stezi (Černelavci-Polana-Markišavci-Murska Sobota (Kopališka-C. Metodova-Temlinova)) ter je primeren za otroke. Srednji maraton je primeren za vsakogar, tudi za manj pripravljene (Černelavci-Polana-Gorica-Šalamenci-Vaneča-Puconci-Markišavci-Murska Sobota (Kopališka-C. Metodova-Temlinova)). Proga velikega maratona pa je speljana deloma po ravninskem delu, deloma po Krajinskem parku Goriško (Černelavci-Markišavci-Polana-Gorica-Šalamenci-Bodonci-Grad-Križarka-Vidonci-Poznanovci-Šalamenci-Puconci-Murska Sobota (Kopališka-C. Metodova)).

Maraton bo potekal ob normalnem cestnem prometu, zato vse udeleženci opozarjamo na dolžno upoštevanje cestnoprometnih predpisov ter navodil in opozoril organizatorja.

Start kolesarskega maratona in pohoda je ob 10. uri iz parkirnega prostora trgovskega centra Maximus v Murski Soboti; tam je tudi cilj. Prijave se sprejemajo tudi na prireditve, in sicer dve uri pred začetkom.

Svojo udeležbo na prireditvi so že potrdili vrhunski športniki, zaposleni v policiji, med njimi tudi Tina Maze.


Vabljeni!