Policisti Policijske uprave Murska Sobota bodo jutri, 9. junija 2009, skupaj s svojimi madžarskimi kolegi iz Glavne policijske kapetanije Župnije Zala, na podlagi Sporazuma med Republiko Slovenijo in Republiko Madžarsko o čezmejnem sodelovanju organov za zatiranje kriminalitete izvedli drugo vajo v čezmejnem policijskem zasledovanju.

Scenarij vaje predvideva, da se dopoldne na Madžarskem zgodi oborožen rop, roparji pa nato z osebnim avtomobilom po avtocesti pobegnejo v Slovenijo. S službenim avtomobilom jim sledijo madžarski policisti, ki o dogodku in smeri bega obvestijo tudi slovenske policiste. Predvidoma ob 9.30 bodo policisti na avtocestni blokadi na počivališču MS Sever zaustavili zasledovano vozilo in roparjem odvzeli prostost.

9. junija ob 12. uri bo v sejni sobi Policijske uprave Murska Sobota tudi novinarska konferenca, kjer bosta direktor PU Murska Sobota in glavni kapitan Glavne kapetanije Županije Zala podrobneje predstavila potek vaje in ugotovitve sodelujočih policistov.

Kot gostje si bodo vajo ogledali tudi predstavniki avstrijske policije in posameznih služb na Generalni policijski upravi.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni na ogled vaje ob 9.30 na avtocestnem počivališču MS Sever in na novinarsko konferenco ob 12. uri!