Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci smo ob začetku motoristične sezone 18. aprila 2009 v sodelovanju s člani društva Moto klub Goričanci, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občin Grad, Rogašovci in Kuzma ter Postajo Prometne policije Murska Sobota organizirali prireditev, ki smo jo poimenovali Varno v sezono.

Prireditev, ki je potekala pri Gradu, je obsegala krajše predavanje s praktičnim delom na simulatorju vožnje in prikaz spretnostne vožnje za voznike in ljubitelje motornih koles. Tako so lahko udeleženci prireditve spoznali lastnosti in značilnosti motornih koles ter nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo pri vožnji.

Vozniki motornih koles so se po teoretičnem delu in prikazu različnih tehnik vožnje s svojimi vozili podali v razgibano okolico Goričkega ter bližnje Avstrije, kjer so opravili kondicijsko vožnjo.

Srečanja se je udeležilo okoli 60 motoristov iz vrst Moto kluba Goričanci ter posamezni ljubitelji teh vrst jeklenih konjičkov iz bližnje okolice.

Člani Moto kluba Goričanci so takšno obliko sodelovanja s Policijsko postajo Gornji Petrovci in drugimi sodelujočimi sprejeli kot pozitivno ter izrazili upanje, da bo sedaj že tradicionalna prireditev s podobno vsebino organizirana tudi v prihodnje.

090420-Varno01

090420-Varno02

090420-Varno03

Besedilo in foto: mag. Igor Kavaš, PP Gornji Petrovci
Foto: Štefan Abraham, PP Murska Sobota