Organizatorji že 8. Poli maratona, ki se je 4. septembra 2010 odvijal na športnem letališču v Moškanjcih pri Ptuju, so k sodelovanju na prireditvi povabili tudi policiste Policijske uprave Maribor.

Animacijskega dela se je udeležil Borut Urnaut, vodja policijskega okoliša Policijske postaje Rače. Vodil je učno delavnico o varnem kolesarjenju, ki se je je v spremstvu staršev udeležilo okoli 80 otrok.

poli01

V učni delavnici sta nam delala družbo in pri delu z otroki pridno pomagala slonica - maskota salame Poli in maček Juhi. Kot vidite, so bili navkljub slabemu vremenu vsi nasmejani!

 

Govorili smo o uporabi varnostne čelade, obvezni opremi kolesa, primernih in neprimernih oblačilih za varno kolesarjenje in podobnem. Na to temo so otroci izpolnjevali delovni zvezek oz. animacijsko knjižico, ki so jo je pripravili pri podjetju Perutnina Ptuj.

poli02

Otroci so zvezke sami ali s pomočjo izpolnjevali na svoj način: s pisanjem, barvanjem ali risanjem. Včasih je bilo treba za pravilno rešitev celo pokukati k sosedu.

 

Delavnico smo zaključili z vprašanji otrokom, ki so za vsak pravilni odgovor prejeli nagrado Perutnine Ptuj (varnostne čelade, kresničke in odsevni brezrokavniki) in Policijske uprave Maribor (medvedka policista Jako, delovni zvezek Policist Leon svetuje, pobarvanko Varno na poti v šolo in domov, kemične svinčnike, nalepke, tatuje in zloženke Red je vedno pas pripet, odsevne trakove in podobno).

poli03

Poleg popolne varnostne opreme se je dobro prilegel tudi prigrizek!

 

Čas je zelo hitro minil in navkljub slabemu vremenu smo se razšli nasmejani, pa čeprav je od marsikaterega nosu kanila kakšna kaplja dežja. Z lepimi pozdravi in z zahvalo za sodelovanje se je v imenu Perutnine Ptuj od nas poslovila tudi nekdanja vrhunska športnica, sedaj pa vodja promocije in raziskav znamke Poli Tina Vukasovič.