Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je 8. januarja pripravil sprejem za pet upokojenih sodelavcev.

V letu 2013 so se upokojili Renata Tertinek iz PPP Maribor, Tomislav Gomolj iz PP Maribor I,  Anton Fric iz OKC PU Maribor, Dušan Turk iz OKC PU Maribor in Franc Fras iz SD PU Maribor. V družbi svojih nekdanjih vodij so se sprejema udeležili trije, upokojena delavca OKC PU Maribor pa sta bila zadržana.

IMG 6915m

Srečanja so se udeležili tudi Anita Arzenšek, predsednica območnega policijskega sindikata za Podravje, Mirko Ploj, predsednik Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor in pomočnik direktorja PU Maribor Rafael Viltužnik.

V svojem nagovoru se je direktor Daniel Lorbek vsem upokojenim delavcem zahvalil za njihovo odlično delo, v času, ko so bili zaposleni na PU Maribor. Pečat njihovega dela je še svež, njihova imena se še vedno pojavljajo v množici vseh dokumentov. »Čeprav bodo naše vezi vedno bolj bledele, čeprav se bomo čedalje bolj redko srečevali, se naše poti ne bodo več tako pogosto križale, pa si vsi želimo, da bi upokojeni delavci ohranili občutek, da so pripadniki naše organizacije in da bi se z veseljem vračali med nas. Med sodelavci, ki so ostali, boste vedno dobrodošli, vrata PU Maribor pa so vam vedno odprta,« je še dejal Lorbek.

Anita Arzenšek, predsednica OPS Podravje, je nekdanje sodelavce nagovorila tudi v imenu Policijskega sindikata Slovenije. Tudi predsednik Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor Mirko Ploj je novim upokojencem namenil nekaj misli in jim glede na osebno izkušnjo izdal, kaj jih čaka na njihovi novi življenjski poti. Predstavil jim je aktivnosti in delovanje njihovega kluba ter jih povabil, da se aktivno vključijo v njihove vrste.