Komandir Policijske postaje Slovenska Bistrica Zlatko Kšela je v sredo, 15. marca, organiziral tiskovno konferenco, na kateri je predstavil delo vodij policijskih okolišev PP Slovenska Bistrica.

VPO SlBistrica01

"Vodje policijskih okolišev so vez med ljudmi in policijo," je dejal Zlatko Kšela in nadaljeval: "Pomembneje je, da ljudje poznajo vodje policijskih okolišev kot pa komandirja policijske postaje. Vodje policijskih okolišev so namreč vsak dan prisotni med ljudmi in poznajo njihove potrebe in želje." Zbranim je predstavil vodje policijskih okolišev PP Slovenska Bistrica: Darko Stopar - policijski okoliš Oplotnica, Edi Rozman - policijski okoliš Laporje, Mirko Kukovič - policijski okoliš Pragersko, Jože Lopan - policijski okoliš Slovenska Bistrica, Alojz Gostenčnik - policijski okoliš Pohorje in Bojan Ferk - policijski okoliš Poljčane. Alojz Gostenčnik in Jože Lopan se bosta letos upokojila. Gostenčnikovo delo bo prevzel Bojan Ferk, njegovo pa Marjan Primec. Lopanov policijski okoliš pa bo prevzel Miroslav Knez.

VPO SlBistrica02

"Naše delo je javno. Nadzor javnosti nad policijo je zelo pomemben," je povedal in dodal: "Včasih smo v policiji sami do sebe bolj kritični kot pa nas ocenjuje javnost." Besedo je predal Francu Virtiču, tiskovnemu predstavniku PU Maribor, ki je na kratko opisal filozofijo v skupnost usmerjenega policijskega dela.

V nadaljevanju tiskovne konference je komandir PP Slovenska Bistrica podal kratko informacijo o trendih varnostnih pojavih na območju policijske postaje in povzel, da so policisti svoje delo opravili dobro in da je stanje varnosti na njihovem območju dobro.

VPO SlBistrica03

Ludvik Repolusk, višji policist - kriminalist PP Slovenska Bistrica, je predstavil rezultate ankete s področja uporabe prepovedanih drog. Povedal je, da se vodje policijskih okolišev in policisti - kriminalisti udeležujejo dnevov odprtih vrat v vseh šolah, kjer jih povabijo. Na teh dnevih učencem in dijakom predstavijo problematiko uživanja prepovedanih drog. Zato so se odločili "posneti" dejansko stanje. To so storili z anketo, katero so opravili med 466 osnovnošolci in srednješolci z območja občin Slovenska Bistrica in Oplotnica. Anketa je pokazala, da so prepovedane droge na različne načine nedvomno prisotne v šolah oz. njihovih okolicah. Mladostniki bi o tem problemu najprej spregovorili s prijatelji, s sošolci in šele nato s starši. Konkretne rezultate anket bodo predstavili vodstvom šol, da bodo lahko na tej podlagi usmerjali svoje aktivnosti v prihodnje. Ob tem se je zahvalil vodstvom šol za sodelovanje.

 

Tekst in fotografije: Bartolo LAMPRET