Slovenija teče je akcija, katere osnovni koncept je namenjen vzpodbujanju in popularizaciji športne rekreacije v Sloveniji.


Koordinira jo Odbor športa za vse pri OKS ZŠZ. Razvila se je iz Olimpijskih tekov in se je s povezovanjem organizatorjev športno rekreativnih tekaških prireditev po vsej državi in skozi celo leto v svojem devetem letu dodobra uveljavila. V okviru akcije je bil organiziran tudi Slovenski pokal v rekreativnih tekih. V akcijo je bilo letos vključenih 100 športno rekreativnih prireditev, ki so od marca do decembra potekala po vsej Sloveniji. Da si tekač zagotovil priznanje akcije, se mora udeležiti najmanj petih prireditev oz. izpolniti pogoje udeležbe v posameznem regijskem tekaškem pokalu.

V preteklem letu se je v akcijo aktivno vključilo tudi Ministrstvo za notranje zadeve in Policija. V Slovenskem pokalu v rekreativnih tekih je tekmovalo tudi več policistov Policijske uprave Maribor, kateri so dosegli zavidljive rezultate. Naši delavci so se uvrstili med prve tri, tako v absolutni kot tudi v kategorijah MNZ in Policija.

Anton Holdinar, PPP Maribor, je osvojil 2. mesto v absolutni kategoriji (moški) in 1. mesto v kategoriji MNZ in Policija nad 35 let. Severino Ogrizek, PMP Središče ob Dravi, je osvojil 3. mesto v absolutni kategoriji (moški) in 1. mesto v kategoriji MNZ in Policija do 35 let. Robert Marušič, PP Maribor I, je osvojil 9. mesto v absolutni kategoriji (moški) in 2. mesto v kategoriji MNZ in Policija do 35 let. Prireditev v okviru Slovenskega pokala v rekreativnih tekih so se udeleževali tudi Aleksander Lubej (PP Ruše), Saša Zupanič (PP VSPK Maribor), Ferdinand Štrman, Sebastijan Dolenc, Marjan Pivljakovič, Boštjan Koletnik (PPP Maribor), Branimir Osovniker (OKC), Roman Drevenšek (PP Maribor II) in Simon Tovornik (PP Ptuj), ki so tudi dosegli dobre rezultate.

071023-SlovenijaTece01

V torek, 22. oktobra je mag. Karol Turk, direktor PU Maribor, organiziral svečan sprejem za policiste PU Maribor, ki so se udeleževali Slovenskega pokala v rekreativnih tekih in vodje njihovih enot. "Kot športniki ste najboljši promotorji Policije", je nagovoril udeležence omenjenih športnih prireditev in jim čestital za dosežene rezultate.

071023-SlovenijaTece02

Franc Rožman, vodja oddelka za vrhunske športnike GPU PA je dodal, da policija širi zavest med ljudmi, da tudi policisti tekmujejo v športu, odzivi okolice pa so pozitivni. "PU Maribor je uprava, ki skrbi za svoje delavce tudi na drugačen način - skozi šport," je še dodal.

V sproščenem ozračju se je sprejem nadaljeval z manjšo pogostitvijo.


Tekst in fotografiji: Bartolo Lampret