V torek, 4. marca, je Policijska postaja Lenart svečano odprla nove prostore, ki se v dveh etažah razprostirajo na 540 m2 in zaposlenim nudijo dobre pogoje za delo.

Policijska postaja Lenart ne sodi med velike policijske postaje. Policijske naloge opravlja na območju občin Lenart, Benedikt, Cerkvenjak, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih Goricah in Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, kjer policistke in policisti skrbijo za varnost dobrih 18.000 prebivalcev na 119 km2 površine. Na policijski postaji je zaposlenih 25 delavk in delavcev, ki letno obravnavajo slabih 500 kaznivih dejanj, dobrih 300 kršitev predpisov o javnem redu in miru in slabih 400 prometnih nesreč. Še posebej je enota obremenjena z nadzorom tranzitnega cestnega prometa na glavni cesti I. reda Maribor - Murska Sobota, katero mesečno prevozi okoli 100.000 tovornjakov.

08030606-PPLenart01

Policisti so organizirani v okviru Policijske postaje Lenart, seveda pod različnimi imeni, že od leta 1950. Enoto so vodili komandirji Martin Ivnik, Jože Vidrih, Franc Kožar, Branko Karba, Drago Berden, Mirko Ploj, Slavko Breznik, Drago Peklar, Jože Rožmarin, Janez Lovrec in Robert Gričnik. Od leta 1966 so delovali v isti poslovni stavbi, katero so si delili z drugimi uporabniki. Po več kot štirih desetletjih pa so prostori stare policijske postaje postali pretesni za zaposlene.

08030606-PPLenart02

"Delovni pogoji so eden od pomembnih elementov uspeha vsake organizacije," je na svečanosti ob otvoritvi dejal Karol Turk, direktor Policijske uprave Maribor in zaželel delavkam in delavcem PP Lenart prijetno počutje v novih prostorih in da bodo svoje naloge opravljali zakonito in strokovno ter tako prebivalcem zagotavljali optimalne varnostne razmere. Janez Kramberger, župan občine Lenart je pohvalil dobro sodelovanje med lokalno skupnostjo in policijo: "Lokalna skupnost je bila vedno pripravljena sodelovati s policijo in na tak način prispevala h kvalitetni varnosti na tem prostoru, kar obljubljam tudi v prihodnje." "Slovenska policija je z novimi objekti ogromno pridobila," je povedal osrednji govornik Matjaž Šinkovec, namestnik generalnega direktorja policije, in dodal, da policisti ne smemo pozabiti, da delamo z ljudmi in za ljudi, pri tem pa moramo skrbeti, da bomo svoje naloge opravljali strokovno in zakonito.

08030606-PPLenart03

"Selitev na novo lokacijo je za nas, policistke in policiste PP Lenart, izjemna pridobitev," je povedal Robert Gričnik, komandir PP Lenart. "Zavedamo se, da boljši pogoji dela zahtevajo višji standard policijskih storitev," je še dodal in zagotovil, da se bodo trudili izpolnili pričakovanja ljudi in še naprej zagotavljali visoko stopnjo varnosti.

Komandir policijske postaje je po svečanosti povabil obiskovalce, da so si ogledali nove prostore PP Lenart


Tekst in fotografije: Bartolo Lampret