Na letališču Moškanjci pri Ptuju se je 6. septembra 2008 že drugo leto zapored v okviru Poli maratona, najštevilčnejšega rekreativnega kolesarskega dogodka v Sloveniji, odvilo državno prvenstvo policistov kolesarjev.

080908-PoliMaraton01

Tudi letos je tekmovanje organizirala Policijska uprava Maribor skupaj s Policijsko akademijo.

080908-PoliMaraton02

Tekmovalce iz petih policijskih uprav je najprej pozdravil direktor Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj Rene Glavnik in izrazil svoje veselje, da se je policija odločila, da svoje državno tekmovanje izpelje prav na Poli maratonu. Zahvalil se je tudi za pomoč policistov kolesarjev in drugih policistov pri zagotavljanju varnosti na prireditvi. Tudi direktor PU Maribor mag. Karol Turk in vodja Oddelka vrhunskih športnikov na Policijski akademiji Franc Rožman sta pozdravila udeležence in poleg tekmovalnega poudarila tudi promocijski in družabni vidik dogodka.

080908-PoliMaraton03

Dvajset policistov kolesarjev iz petih policijskih uprav se je tako kot lani pomerilo v treh disciplinah.

080908-PoliMaraton04

Najprej so pokazali svoje znanje pooblastil in cestnoprometnih predpisov. Takoj zatem so pisala zamenjali s kolesi in se pomerili v spretnostni vožnji na poligonu. Pri tej je poleg spretnosti in natančnosti odločilen čas, v katerem se poligon prevozi. Vsaka napaka na poligonu se je kaznovala s časovnim pribitkom. Vožnji na poligonu je sledila še vzdržljivostna vožnja oz. 30 kilometrov mini Poli maratona.

080908-PoliMaraton05

Seštevek vseh treh disciplin je dal naslednje rezultate:

  1. mesto: PU Maribor,
  2. mesto:  PU Koper,
  3. mesto: PU Ljubljana.

Državni prvak med policisti kolesarji je postal Gorazd Benotič iz PU Maribor. Drugo mesto je zasedel Denis Škoberne iz PU Koper, tretje pa Robert Kovačič iz PU Slovenj Gradec.

080908-PoliMaraton06Tekmovalci Policijske uprave Maribor

 

Zmagovalec Gorazd Benotič je po tekmovanju povedal: "Današnje tekmovanje je bilo zelo napeto in naporno - tako psihično kot fizično. Nanj smo se kar nekaj časa pripravljali. Sam sem policist kolesar od leta 2000. Prvega tovrstnega tekmovanja sem se udeležil leta 2001 in od takrat skušam izboljševati svoje znanje in spretnosti. Današnja zmaga je tako trud večih letih in zanjo so zaslužni tudi moji sodelavci iz PP Maribor I."

080908-PoliMaraton07Tekmovalci Policijske uprave Koper

 

Vodja ekipe PU Maribor Boris Zakelšek, sicer inštruktor praktičnega postopka in samoobrambe, ki je v zadnjem tednu pripravljal zmagovalno ekipo na maraton, je izrazil svoje zadovoljstvo nad doseženim rezultatom in povedal, da je "tovrstno tekmovanje pomembno tudi kot vzpodbuda policistom, da bi se odločili za delu na kolesu. Seveda pa sta tako delo na kolesu kot samo tekmovanje dobrodošlo za pridobivanje psihofizične kondicije."

080908-PoliMaraton08Tekmovalci Policijske uprave Ljubljana

 

Pripravila: Anita Kos Thaler