Na strelišču Apače in Vojašnice generala Maistra v Mariboru je v soboto, 4. oktobra 2008, potekalo 12. odprto državno prvenstvo v vojaških znanjih in veščinah DOT Maribor 2008, ki ga je organizirala Zveza slovenskih častnikov. Na prvenstvu sta sodelovala tudi Policijska uprava (PU) Maribor in Policijsko veteransko društvo Sever Maribor. Tekmovanja se je  udeležilo 13 ekip.

081006-DOTMaribor01

081006-DOTMaribor02

Moško ekipo PU Maribor so sestavljali Bojan Ferk iz Policijske postaje Gorišnica, Robert Krhin iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor in Severino Ogrizek iz Postaje prometne policije Gruškovje. Vodja ekipe je bil Jože Časar iz Službe direktorja PU Maribor.

081006-DOTMaribor03

Žensko ekipo PU Maribor so zastopale Mateja Kranjc iz Operativno komunikacijskega centra, Nataša Podkrižnik iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor in Nataša Korunić iz sektorja kriminalistične policije PU Maribor. Ekipo je vodil Aleš Hanžekovič iz Policijske postaje Podlehnik.

081006-DOTMaribor04

Ekipo Sever Maribor so sestavljali Branimir Osovniker, upokojeni delavec policije, Fredi Švikart iz Sektorja kriminalistične policije PU Maribor in Anton Holdinar iz Postaje prometne policije  Maribor. Vodja ekipe je bil Uroš Kušar

iz Sektorja uniformirane policije PU Maribor.

V generalni razvrstitvi je moška ekipa PU Maribor zasedla drugo mesto. Ekipa Sever Maribor je bila tretja, ženska ekipa PU Maribor pa četrta.

 

V posameznih disciplinah so se med dobitnike medalj uvrstili:

  • Robert Krhin, prvo mesto v streljanju s pištolo,
  • Severino Ogrizek, prvo mesto v teku na 1600 m,
  • Anton Holdinar, drugo mesto v teku na 1600 m,
  • Fredi Švikart, tretje mesto v streljanju s puško,
  • Nataša Korunić, prvo mesto v streljanju s pištolo in tretje mesto v teku na 1600 m,
  • Mateja Kranjc, prvo mesto v streljanju s puško in drugo mesto v streljanju s pištolo,
  • Nataša Podkrižnik, prvo mesto v teku na 1600 m in drugo mesto v streljanju s puško.

 

Besedilo: Bartolo Lampret