Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je v četrtek, 10. avgusta 2017, sprejel policiste Postaje prometne policije Ljubljana Aljaža Čuša in Sandija Sheikho ter pomočnika komandirja postaje Sebastijana Korošca in se jim zahvalil za požrtvovalno dejanje, ki so ga storili 28. julija 2017.

Na avtocestnem odseku A2 med Povodjem in Šmartnim v smeri Ljubljane se je namreč takrat pripetila prometna nesreča, v kateri je voznik zaradi srčnega zastoja izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Na kraju nesreče je prvi ustavil občan Sašo Gorjanec, ki je o dogodku obvestil policijo, in bil edini, ki je nesebično nudil prvo pomoč poškodovancu, kljub številnim voznikom, ki so vozili mimo.

DZRS8304

Policista Sandi Sheikhka in Aljaž Čuš sta ob prihodu na kraj skupaj z občanom nadaljevala s temeljnim postopkom oživljanja oziroma masažo srca, saj je ponesrečenec bil nezavesten in ni dihal. Oživljanje so skupaj izvajali vse do prihoda reševalcev. A čeprav je policistoma in občanu uspelo pri poškodovanemu obuditi znake življenja, je poškodovanec kljub temu kasneje v bolnišnici umrl.

DZRS8308

Pogovor pri predsedniku Državnega zbora je potekal v sproščenem vzdušju, pri čemer je gostitelj pokazal izredno zanimanje za delo policistov in za naš status v družbi. Policista sta v pogovoru povedala, da svoje delo, ki je pogosto naporno, še vedno opravljata z vsem srcem in z velikim veseljem.

Dr. Milan Brglez je poudaril, da ga veseli, da so med nami takšni ljudje, ki spoštujejo vrednote in nesebično pomagajo drugim. Med drugim je izrazil zadovoljstvo, da je Slovenija varna država, za kar je zaslužna predvsem Policija.

Foto: Državni zbor RS