Komandir Policijske postaje Trbovlje Andrej Jurič je 3. februarja 2010 sprejel občana Marjana Krhlikarja in Jožeta Čančarja, ki sta konec decembra 2009 pogasila požar v enem od blokovskih stanovanj in iz njega pomagala rešiti 76-letno občanko in njenega 71-letnega partnerja.

trbob zm

Ob tej priložnosti jima je v zahvalo za njuno nesebično dejanje izročil skromno darilo.


Regijski center za obveščanje je 21. decembra 2009 trboveljske policiste obvestil, da v stanovanju enega od stanovanjskih blokov v Trbovljah gori. Policisti so pohiteli tja in ugotovili, da sta občana Marjan Krhlikar in Jože Čančer že nasilno vstopila v goreče stanovanje (vrata so bila zaklenjena), pogasila požar in začela z reševanjem dveh starejših stanovalcev. Najprej sta iz zadimljenega stanovanja pospremila 76-letno občanko, ki jima je povedala, da je v stanovanju še njen 71-letni partner, ki se sam ne more premikati. Takoj zatem sta začela reševati tudi njega. Na pomoč so jima priskočili še policisti, ki so tedaj prispeli, in s skupnimi močmi so ga rešili. Po uspešni evakuaciji so policisti skupaj z gasilci iz Trbovelj ogenj dokončno pogasili.

Zaradi nesebičnega, hitrega in prisebnega ravnanja obeh občanov se ostarela stanovalca pri požaru nista telesno poškodovala, ampak je k sreči nastala samo materialna škoda v stanovanju.