Na Tovarniški ulici je bila 23.12.2005 slavnostno odprta nova Policijska postaja Ljubljana Moste.

Ob slavnostni otvoritvi novih prostorov je zbrane poleg generalnega direktorja slovenske Policije, g. Jožeta Romška, nagovoril tudi direktor PU Ljubljana, g. Branko Slak, ki je dejal, da to niso več sanje, temveč nova zgradba, novi sodobni prostori, ki so si jih želele generacije policistov Policijske postaje Ljubljana Moste. Na tem mestu so se izpolnile dolgoletne želje po novih prostorih, saj je v starih policijskih prostorih, v nemogočih razmerah, na 100 m2 površine delalo približno 100 policistov.

Komandir Policijske postaje Ljubljana Moste, g. Robert Bajuk se je v govoru zahvalil vsem, ki so s svojimi prizadevanji pripomogli, da je bil zgrajen objekt.

Nova policijska postaja je velika pridobitev za celotno PU Ljubljana saj združuje večnamenske prostore, sodobno telovadnico, 30 samskih sob, center za pridržanje, fitnes in savno.

Ob slovesnosti so bili pripadnikom policije, ki so sodelovali pri osamosvojitvi Slovenije, podeljeni tudi spominski znaki združenja Sever. Kulturni program sta oblikovala Helena Blagne in Policijski orkester. Celotno prireditev pa je uspešno povezoval Jernej Kuntner.

 

Peter Kralj,
vodja SOP PU Ljubljana


FOTOGRAFSKI UTRINKI: