Policijska postaja Trbovlje je 18. aprila 2009 skupaj z ZŠAM Trbovlje, Gasilskim zavodom Trbovlje in občinskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu organizirala preventivno akcijo Poligon Motorist 2009. Akcija je bila namenjena voznikom enoslednih motornih vozil ob začetku motoristične sezone.

Inštruktor Samo Rep iz Policijske akademije je obiskovalce seznanil s teoretičnim in praktičnim načinom vožnje motornih koles in reagiranjem v nepredvidljivih situacijah na cesti. Reševalec na motorju z Reševalne postaje Ljubljana je prikazal prve nujne ukrepe laikov ob ponesrečenem motoristu. Gasilci iz Gasilskega zavoda Trbovlje pa so predstavili tehnično reševanje ob prometni nesreči.

Vodji policijskih okolišev, Simon Bolte in Gorazd Lipovšek s PP Trbovlje, ki tudi sama opravljata naloge na motornem kolesu, sta predstavila preventivne aktivnosti policije v cestnem prometu.

Na prireditvi se je zbralo okoli 150 obiskovalcev, od tega tretjina motoristov, ki so se lahko na poligonu tudi sami preizkusili.

Preventivna akcija, pobudnik katere je vodja policijskega okoliša na PP Trbovlje Simon Bolte, je bila tokrat organizirana že tretje leto.

 

Besedilo: policist PP Trbovlje, Simon Bolte
Fotografija: Gasilski zavod Trbovlje