Jeseniški policisti preverjajo več informacij o pojavu oseb, ki so preoblečene v klovne in zadnjih nekaj dni na Jesenicah strašijo ljudi. Zamaskirane osebe naj strašile in lovile predvsem otroke, pojavljale pa so se predvsem v okolici Osnovne šole Prežihov Voranc, na avtobusni postaji, pri spominskem parku in na Blejski Dobravi.

IMG 0002

Prve prijave več oseb so policisti sprejeli šele včeraj, 12. oktobra 2016, popoldne pa so z zbiranjem obvestil že izsledili dva mlajša Jeseničana, ki sta - preoblečena v klovna - ljudi vznemirjala v petek.

Ogroženosti oseb z dosedanjim zbiranjem informacij policisti sicer niso potrdili. Opozarjamo pa, da ima tako početje znake prekrška, v nekaterih primerih pa lahko tudi kaznivega dejanja, četudi gre morebiti samo za potegavščino. Zato bomo ob prijavah in zaznavah dosledno ukrepali.

Vse, ki bi bili priča takemu dogodku ali ki bi imeli informacije o osebah, ki to počnejo, prosimo, da to čim prej sporočijo policiji na interventno število 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Druge policijske uprave takih prijav v zadnjem času niso obravnavale.