Na pisno zaprosilo organizatorja Žirovske noči, ki je bila organizirana in izvedena v okviru praznovanja občinskega praznika občine Žiri, se je Policijska uprava Kranj odločila, da občanom in obiskovalcem te prireditve predstavi delo in opremo policije, s ciljem promocije in približevanja policije občanom.

070625-ZirovskaNoc01

 

V ta namen so na Sektorju uniformirane policije predhodno izdelali načrt oz. program predstavitve. Sama predstavitev je potekala v soboto dne 23. junija 2007 med 17.00 in 19.00 uro.

Gorska enota PU Kranj se je predstavila skupaj z Letalsko policijsko enoto. Predstavila je reševanje ranjenega policista v gorah.

070625-ZirovskaNoc02

070625-ZirovskaNoc03

Postaja prometne policije je predstavila policista motorista, ki je med drugim pokazal tudi kako obvladuje motorno kolo, vozilo PROVIDA, elektronski aparat za preizkus alkoholiziranosti in ostalo opremo, ki jo dnevno uporablja pri izvajanju svojih nalog na terenu.

070625-ZirovskaNoc04

070625-ZirovskaNoc05

Enota vodnikov službenih psov SUP PU Kranj se je predstavila z vajo poslušnosti, uporabo službenega psa z nagobčnikom in brez njega, ter iskanja prepovedanih drog in eksplozivnih teles.

070625-ZirovskaNoc06

070625-ZirovskaNoc07

Policist posebne policijske enote PU Kranj je na stojnici predstavil različno opremo enote, ki jo ta uporablja pri svojem delu, opremo in način dela pa je predstavil tudi policist kolesar.

070625-ZirovskaNoc08

Na postavljenih panojih na samem prireditvenem prostoru so bila poleg omenjenih enot s slikami in napisanim besedilom predstavljena še kriminalistična dejavnost, predvsem preventiva pri varovanju premoženja, ter zlorabo prepovedanih drog in posledice težjih prometnih nesreč na območju PU Kranj. Vodja policijskega okoliša, je obiskovalce seznanjal predvsem s preventivno dejavnostjo policije in ukrepi za zagotavljanje večje varnosti ljudi in premoženja, ter jim razdelil tudi različen promocijski material.

Veliko število obiskovalcev, ki so si ogledali našo predstavitev, so predstavljeno in povedano ocenili zelo pozitivno. Predvsem so bili navdušeni nad prikazom letalske in gorske enote policije, prikazom vodnikov službenih psov s službenimi psi ter policistom motoristom in njegovo spretnostno vožnjo. Seveda so bili pohval deležni tudi ostali sodelujoči policisti. Izrečene pohvale in zahvale pa gredo vsekakor tudi delavcem sektorja za operativno podporo PU Kranj, ki so pripravili sam prireditveni prostor in med prikazom dela posameznih enot postavljali in odstranjevali različne ovire, ki smo jih potrebovali za našo izvedbo.

 

Pripravil: Igor Potočnik