Tako kot lansko leto, je tudi letos organizator tradicionalne javne prireditve "KRANFEST 2007" zaprosil PU Kranj, da na prireditvi predstavi delo in opremo policije, ki jo uporablja vsakodnevno pri izvajanju svojih nalog. Vodstvo PU Kranj je sledilo zaprosilu organizatorja in se odločilo, da se policija tudi letos predstavi obiskovalcem te prireditve.

Za nemoteno in kvalitetno predstavitev je bil na SUP PU Kranj izdelan načrt predstavitve in prikaza dela posameznih enot, ki so se predstavile na prireditvi.

Določeno je bilo, da se kot prvi predstavijo policisti PPE-III (gorske enote) PU Kranj in Letalska policijska enota s prikazom reševanja poškodovanega policista iz nevarnega območja. Žal ta točka predstavitve ni bila predstavljena, ker sta bili posadki LPE s helikopterjema na izvajanju nujnih operativnih nalog na območjih drugih PU (gašenje požarov). Zato so pripadniki PPE - III svoje delo in opremo predstavili bolj statično ? na stojnici.

Sledila je predstavitev Postaja prometne policije Kranj. Predstavljeno je bilo vozilo PROVIDA, elektronski aparat za preizkus alkoholiziranosti in ostala oprema za nadzor in urejanje prometa vključno z opremo za obravnavanje prometnih nesreč. Po pričakovanju je največji aplavz, pri tej točki, dobil policist motorist s predstavitvijo spretnostne vožnje z motornim kolesom.

070802-Kranfest01

Nato pa sta na veliko veselje gledalcev prijahala na prireditveni prostor policista konjenika iz Postaje konjeniške policije iz Ljubljane. Policisti konjeniki praktično nikoli ne opravljajo dela na območju mesta Kranj, zato je bila njuna predstavitev še toliko bolj zanimiva za gledalce. Za nameček sta konjenika pred, med in po predstavitvi opravila še krajšo patruljno službo v starem mestnem jedru. Deležna sta bila velikega občudovanja in pozitivnih odzivov občanov. Za predstavitev pa sta od gledalcev prejela lep aplavz.

070802-Kranfest02

Enota vodnikov službenih psov SUP PU Kranj je v svojem programu prikazala vaje poslušnosti, obramb brez in z nagobčnikom, iskanje prepovedane droge v vozilu in iskanje MES.

070802-Kranfest03

V času celotnega prikaza opreme in dela policije so si obiskovalci lahko ogledali tudi panoje s slikami in sicer je bila posebej namenjena stojnica za kriminalistično dejavnost, stojnica za prikaz opreme GPE in PPE, stojnica VPO iz PP Kranja in stojnica PPP Kranj. Svoje delo in opremo je predstavil tudi policist kolesar PP Kranj.

070802-Kranfest04

Policisti so v času prireditve in prikaza delili tudi preventivni material, seznanjali obiskovalce s preventivno dejavnostjo policije ter jih seznanjali s posameznimi področji dela policije.

070802-Kranfest05

V mimohodu so si del naše predstavitve med drugim ogledali tudi predsedniška kandidata g. Danilo Turk in g, Lojze Peterle, župan mesten občine Kranj g. Danilo Perne in številni predstavniki pobratenih občin.

070802-Kranfest06

Obiskovalci so zelo pozitivno ocenili našo predstavitev. To trditev nenazadnje potrjujejo številni prejeti aplavzi za posamezne nastope in seveda število gledalcev, ki so nas gledali.

Pripravil: Rupnik Vojko