Otroci iz vrtca Sončni žarek Škofja Loka so v okolici vrtca našli prstan. Poklicali so škofjeloške policiste, da jim pomagajo najti lastnika.

1

Da bi pomagali, sta se iskanju pridružili tudi lutki Ana in Jurij. Policisti smo otrokom razložili kaj policija stori, ko najde izgubljeni predmet. Malčki so se nato odločili, da bodo policiji pomagali pri iskanju lastnika prstana. V ta namen so izdelali letak, nanj ob pomoči vzgojiteljic in policistov napisali vse potrebne informacije in ga izobesili v okolico vrtca, policistom pa obljubili, da nas obvestijo, če se lastnik prstana oglasi. 

9Škofjeloški policisti smo nato otrokom predstavili tudi opremo, ki jo uporabljamo pri svojem delu, jim pojasnili, kako skrbimo za njihovo varnost, hkrati pa smo jim tudi svetovali, kako lahko za svojo varnost poskrbijo sami.

12

Igrico o iskanju lastnika prstana so si zamislili v vrtcu Sončni žarek, da bi spodbudili otroke k odgovornemu ravnanju, pa tudi zato, da bi spoznali delo policije. Škofjeloški policisti smo se vabilu za sodelovanje z veseljem odzvali in komaj čakamo, da nas otroci pokličejo znova, ko najdejo lastnika prstana.

27