Jutri, 18. aprila, med 9. in 14. uro, na parkirišču pred glavnim vhodom trgovskega centra TUŠ Planet v Kranju, bodo policisti PU Kranj organizirali enodnevno preventivno prireditev pod skupnim naslovom Policijska izkušnja kot nasvet.

Začela se je namreč motoristična sezona. Lepo vreme s precej višjimi temperaturami je na ceste po zimskem "mirovanju" že zvabilo veliko voznikov motornih koles in koles z motorjem. Ti so med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, zato je Policijska uprava Kranj posebej zanje pripravila številne preventivne aktivnosti, s katerimi želi izboljšati njihovo varnost.

Prireditev bo namenjena predvsem teoretičnemu in praktičnemu izpopolnjevanju v varni vožnji enoslednih motornih vozil. Na prireditvi bodo svojo opremo in aktivnosti predstavili Policijska postaja Kranj, Prometna policijska postaja Kranj, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Kranj, Gasilsko-reševalna služba Kranj, Ambulanta za nujno medicinsko pomoč, Slovenska vojska, avtošola B in B ter zastopnik motoristične opreme Vomberger.

Izkušeni policisti - inštruktorji na motornih kolesih bodo voznike teh vozil na dan prireditve povabili na posebej pripravljene poligone, jim v obliki šole varne vožnje prikazali nekatere vaje in pravila vožnje ter jih opozorili na pogoste nevarnosti v prometu. Udeleženci bodo lahko svoje znanje sami preizkusili na poligonu.

Prav tako bodo policisti prikazali postopek reševanja voznika motornega kolesa, udeleženega v prometni nesreči, ki vključuje simulacijo prometne nesreče. Izvedli bodo tudi simulacijo hude prometne nesreče, trka dveh vozil, v katerem bo ostal ukleščen hudo poškodovani udeleženec, ki vključuje vse ključne akterije reševanja.


Vabljeni!