Direktor Policijske uprave Koper Božidar Štemberger je včeraj, 28. decembra 2009, sprejel policiste in kriminaliste, ki so pred dnevi pomembno prispevali k uspešni preiskavi kaznivega dejanja uboja. Uspešna preiskava je bila predstavljena tudi na novinarski konferenci 22. decembra 2009.

Sprejema pri direktorju so se udeležili vodja policijskega okoliša Jože Butkovič in komandir Policijske postaje Koper Igor Majcen ter predstavniki Sektorja kriminalistične policije: Tanja Škerlj, Beno Tenko, Dragoljub Pavlovič in vodja sektorja Dean Jurič.

Direktor jim je izrekel pohvalo za hitro in uspešno preiskavo primera, pri čemer so bile za preiskavo ključne informacije, ki jih je takoj po prijavi dejanja svojim kolegom posredoval Jože Butkovič.

JozeButkovic

Na fotografiji vodja policijskega okoliša Jože Butkovič in direktor PU Koper Božidar Štemberger

 

Komandir PP Koper Igor Majcen je izpostavil vlogo in pomen vodje policijskega okoliša kot nosilca preventivnega dela in partnerskega sodelovanja z državljani na območju policijskega okoliša, kjer poskuša na ta način zagotavljati ugodne varnostne razmere. Vodje policijskih okolišev so policisti z delovnimi, strokovnimi in življenjskimi izkušnjami, ki imajo občutek za delo z ljudmi. Njihovo delo je usmerjeno v neposredno sodelovanje z občani. Izpostavil je še, da je za uspešno delo na področju preprečevanja, odkrivanja in preiskovanja kriminalitete pomembno tesno in dobro sodelovanje med kriminalisti in policisti.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Dean Jurič je potrdil, da so bile za hitro in uspešno preiskavo primera zelo pomembne informacije, ki jih je posredoval Jože Butkovič. Bistvo pri preiskovanju tega in ostalih kaznivih dejanj pa je, da si prizadevamo za skupne cilje, saj gre nenazadnje za skupno delo policije.