Društvo "Debela griža" iz Volčjega grada pri Komnu je letos organiziralo že tretji otroški tabor, in sicer med 30. julijem in 3. avgustom 2007 v Volčjem gradu na kmetiji Štolfa. Letos je bilo v tabor vključenih 25 otrok, starih od 7 do 15 let. Program je potekal ves dan. Predstavljene so jim bile različne poklicne in raziskovalne dejavnosti.

070806-PPSezana01-m

V četrtek, 2. 8. 2007 ob 8.00 uri, so na povabilo organizatorja na taboru sodelovali policisti Policijske postaje Sežana. Preventivne predstavitve so se udeležili vodja policijskih okolišev Niko Kajtna in Igor Lah ter vodnika službenih psov Armando Goričan in Denis Roek. Z njimi je bil kot moderator in povezovalec, kot že v večih preventivnih predstavitvah, tudi dramski igralec Gojmir LEŠNJAK - Gojc, s katerim policisti že tradicionalno zgledno sodelujejo.

070806-PPSezana02-mVodja policijskih okolišev sta predstavila najprej policijo, nato pa se dotaknila trenutno aktualnih preventivnih aktivnosti, t.j. otrok, pešec, kolesar in motorist v cestnem prometu, ravnanje z nevarnimi živalmi, nasilje med vrstniki. Po sproščenem pogovoru so otroci narisali njihovo videnje policista in njegovega dela. Po malici sta bili izbrani najlepši oz. najbolj izvirni sliki, avtorja pa nagrajena z kolesarskima čeladama. Tudi ostali so dobili simbolične nagrade od kresničk, svetlečih trakov, podstavkov za računalniške miške in trakov policija. Najmlajša udeleženca pa sta dobila medvedka policista.

070806-PPSezana03-mPo razdeljenih nagradah so odšli skupaj do "kraškega kala", kjer sta vodnika službenih psov s psom Ivekom prikazala veščine in sposobnosti policijskih psov pri policijskem delu. Prikazala sta poslušnost, sledenje, iskanje pogrešanih oseb ter službenega psa kot pomočnika pri policijskem delu. Nato sta otrokom primerno predstavila določila Zakona o zavarovanju nevarnih živali ter pokazala, kako morajo skrbeti za domače živali. Otroke sta opozorila tudi na to, kako naj ravnajo ob srečanju s psom.

070806-PPSezana04-mPo prikazov psov so policisti otrokom pokazali še policijsko opremo in vozila.

Z predstavitvijo policije so bili vsi otroci zelo zadovoljni, prav tako pa so zadovoljstvo izrazili tudi organizatorji.

070806-PPSezana-zahvala-m