Generalna policijska uprava in Policijska uprava Koper sta v sodelovanju s policisti PP Koper pod okriljem športnega društva Belina 07. septembra 2007 na igriščih Sv. Katarine v Ankaranu organizirali 1. državno prvenstvo delavcev policije v odbojki na mivki. Turnirja se je udeležilo 19 ekip s 76 tekmovalci.

Prvenstvo sta po kratkem nagovoru komandirja PP Koper Igorja Majcna odprla direktor PU Koper Iztok Jakomin in podžupan MO Koper Jani Bačič.

070919-Odbojka06-mNagovor podžupana Janija Bačiča ob otvoritvi

 

Po igrah v predtekmovanju sta se v veliki finale uvrstili dve domači ekipi, in sicer PU Koper I. in PU Koper III. - ŠD Belina. Po napetem tretjem nizu je v velikem finalu z rezultatom 22:20 slavila ekipa PU Koper v sestavi Edvard Puntar, Peter Kovačič - oba iz PP Sežana, Marko Kovačič iz PP Kozina in Damir Babič iz PMP Sečovlje. Možnosti za zmago so v končnici imeli tudi policisti PU Koper - ŠD Belina, vendar so zapravili zaključni žogi. Ekipo PU Koper III - ŠD Belina so zastopali policisti PP Koper, in sicer Velimir Vrbetič, Dario Kočevar, Denis Kerhe in Mitja Kirbiš.

V tekmi za tretje mesto je ekipa PU Slovenj Gradec premagala ekipo PU Ljubljana.

Za najboljšo igralko prvenstva je bila izbrana policistka Nataša Marinac - ekipa PU Koper II., za najboljšega igralca pa vodja zmagovalne ekipe Edvard Puntar.

Priznanja in nagrade je najboljšim ekipam podelil vodja Sektorja uniformirane policije PU Koper Valter Ule.

Tekmovalnemu delu je sledil družabni del, kjer so člani ŠD Belina tekmovalce in spremljevalce postregli z morskimi dobrotami.

070919-Odbojka07-mSkupinska slika vseh ekip

 

ČETRFINALE:
PU Maribor 1 : 2 PU Koper
PU Slovenj Gradec 2 : 0 PU Novo mesto
PU Ljubljana II. 2 : 0 Policijska akademija
PU Koper III. 2 : 1 PU Koper IV.

POLFINALE:
PU Koper 2 : 1 Slovenj Gradec
PU Ljubljana II. 2 : 0 PU Koper III.

TEKMA ZA TRETJE MESTO:
PU Slovenj Gradec 2 : 1 PU Ljubljana II.

VELIKI FINALE:
PU Koper 2 : 1 PU Koper III.

NAJBOLJŠI IGRALEC:
Puntar Edvard - PU Koper

NAJBOLJŠA IGRALKA:
Marinac Nataša - PU Koper II.

 

Utrinki s prvenstva: