Dne 25. septembra 2007 smo svečano odprli nove prostore Policijske postaje Piran.

V novem objektu, vrednem 6,4 milijona evrov, bodo policisti na 3256 kvadratnih metrih končno pričeli delati v primernih delovnih razmerah in z opremo, ki jo potrebujejo za uspešno delo. Iztok Jakomin, direktor Policijske uprave Koper, in župan Občine Piran Tomaž Gantar sta poudarila dobro sodelovanje policistov z lokalno skupnostjo, generalni direktor policije Jože Romšek pa je dejal, da imajo policisti zdaj končno možnosti za normalno delo, kar bo zagotovo prispevalo tudi k njihovi še večji učinkovitosti.

Komandir PP Piran Robert Zonta se je zahvalil sodelavcem za strpnost in pomoč, pa tudi lokalni skupnosti ter vsem občankam in občanom za sodelovanje. Ker tamkajšnji policisti že sedaj dobro sodelujejo z občani, si želi, da bi bilo vsaj tako tudi v prihodnje, saj je naš skupni cilj uspešna policija in varno okolje.

Program otvoritve je popestril otroški pevski zbor OŠ Lucija, plesalca plesne šole Fiona in seveda policijski orkester.

Generalni direktor policije Jože Romšek, župan Občine Piran Tomaž Gantar, direktor Policijske uprave Koper Iztok Jakomin in komandir Policijske postaje Piran so simbolično prerezali trak in tako uradno odprli nove prostore.

Po ogledu novih prostorov in razstave o zgodovini piranske policije, ki jo je za to priložnost pripravil Robert Titan, zaposlen v Operativno-komunikacijskem centru PU Koper, smo slovesnost zaključili s kozarcem penine in zakusko.

 

Anita Leskovec,
tiskovna predstavnica PU Koper